3 Απρίλιος 2013, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 19:07

Σούπα με σέφτελα

  • Σούπα με σέφτελα

Η σούπα με σέφτελα, δηλαδή σέσκουλα, είναι μια ποντιακή συνταγή νηστίσιμη, πολύ εύκολη και οικονομική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σέσκουλα, όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ σέφτελα (σέσκουλα) ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους 3 εκ.
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τοματοχυμός
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες, τα σέφτελα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε και τον τοματοχυμό.
  4. Τα ρίχνουμε στα λαχανικά μας και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 2-3 βράσεις.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr