• ΑΡΧΕΙΟ
2 Απρίλιος 2013, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:25

3 Απρ 2013: Παρουσίαση βιβλίου στην Μέριμνα Ποντίων Κυριών

  • 3 Απρ 2013: Παρουσίαση βιβλίου στην Μέριμνα Ποντίων Κυριών

H Mέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, η Εταιρία Επιστημών Αγωγής Δράμας και ο Εκδοτικός Οίκος Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε.. θα παρουσιάσουν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, το βιβλίο της Μαρίας Βεργέτη «Με λένε Σανέλ και είμαι σκυλάκι».

Τα μικρά παιδιά ως αναγνώστες του παιδικού βιβλίου ταξίδεψαν με τη φαντασία τους μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους όνειρα και θα μας τα αποδώσουν με το δικό τους τρόπο, θεατρικά και μουσικά.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με θεατρικά και μουσικά δρώμενα τα σχολεία:

5o Νηπιαγωγείο Δράμας, 21ο Νηπιαγωγείο Δράμας, 22ο Νηπιαγωγείο Δράμας, Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης.

Για το παιδικό βιβλίο θα μας μιλήσει η Κατερίνα  Σαραφίδου, Σχολική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΕΤ.Ε.Α.Δ.

Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι η συγγραφέας Μαρία Βεργέτη, η οποία  είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με σπουδές στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τα βιβλία:

«Από τον Πόντο στην Ελλάδα», «Ομογενείς από την πρώην Σοβιετική ένωση, 1985-1995», «Παλιννόστηση και κοινωνικός αποκλεισμός», «Χρονολόγιο και Εργογραφία Γεωργίου Θ. Κανδηλάπτου – Κάνεως, 1881 -1971»

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά σχετικά με την αποδημία, την παλιννόστηση και τις πολιτισμικές ομάδες.

Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου