2 Απρίλιος 2013, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:52

Ο Πόντος στήριξε τα παιδιά με καρκίνο

  • Ο Πόντος στήριξε τα παιδιά με καρκίνο

Ποντιακοί Σύλλογοι αλλά και καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες στήριξαν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Λάμψη για τα παιδιά με καρκίνο. Δείτε το βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», ο σύλλογος «Η Λάμψη Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδας», πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία με θέμα ''Τα παιδιά ταξιδεύουν στην παράδοση''.

Ήταν μια ιδέα της κας Μαρίας Ιωαννίδου, συμβούλου του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, που βρήκε θετική ανταπόκριση από την επιτροπή κοινωνικής αλληλεγγύης του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Με το πρώτο κάλεσμα της κας Μαρίας Ιωαννίδου, ανταποκρίθηκαν έτσι ώστε να συμμετέχουν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες, οι κορυφαίοι της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως: Χρόνης Αηδονίδης, Ross Daly, Dilek Koc, Νίκος Αβαγιανός, Παναγιώτης Λάλεζας, Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Πέτρος και Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Γώγος Ιωαννίδης, Σταύρος Παζαρέντσης, Αστέριος Τράκας, Ιμπραϊμ Ιμπραϊμογλου, Αρετή Καμηλάκη, Νίκος Αλβανόπουλος, Γιώργος Γιαρένης, Χάλκινα Γουμένισσας, Κώστας Ζώης και Κυριακή Δερέμπεη.

Επίσης συμμετείχαν: ο Σύλλογος Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», η μικτή χορωδία Δήμου Βόλβης με χοράρχη το Σταύρο Καραμάνη, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος "Πήγασος", το τμήμα παραδοσιακών χορών Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, ο Ποντιακός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης.

Gallery