1 Απρίλιος 2013, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:52

Σπάνια κειμήλια από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913

  • Σπάνια κειμήλια από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913

Την Κινητή Περιοδική Έκθεση “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913”, εγκαινίασαν το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Λαγκαδά υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία φιλοξενίας της έκθεσης στα ιστορικά χώματα του Δήμου Λαγκαδά, στα εδάφη του οποίου διεξήχθη μια από τις αποφασιστικότερες μάχες των Βαλκανικών Πολέμων, η Μάχη Κιλκίς Λαχανά. Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του κ. Υπουργού, στον οποίο και απένειμε τιμητική πλακέτα ευχαριστώντας τον για την αμέριστη στήριξή του στις δραστηριότητες της Διοίκησης. “Σαν Δήμαρχος αυτού του τόπου έχω ένα ακόμη λόγο σήμερα να νιώθω υπερήφανος και χαρούμενος. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να έχω εγγεγραμμένο στους Δημοτικούς Καταλόγους του Δήμου Λαγκαδά, στην Δημοτική Ενότητα των Καλινδοίων, έναν φίλο πάνω από όλα, έναν φίλο της πόλης και του Δήμου μας, που χωρίς την ουσιαστική και αμέριστη συμπαράστασή του, πολλά από αυτά που καταφέραμε μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς της διετούς θητείας μας ως Διοίκηση, δεν θα τα πραγματοποιούσαμε. Τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, τον Θεόδωρο Καράογλου.”

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, μιλώντας για την σημασία της έκθεσης, η οποία και δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά σπάνια εκθέματα, επιλεγμένα από δέκα (10) μουσεία και δεκαπέντε (15) συνολικά συλλέκτες.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά κ. Ζαχαρίας Ζαχαρέγκας , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καλπάκης Νικόλαος, Αϊβατζίδης Παντελής, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης κ. Σεπιάδης Γεώργιος, οι Πρόεδροι Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τουμπούλης Γεώργιος και κα. Κοτσώνη Ελισάβετ, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα. Άννα Σαρίκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κεμαλμάς, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Λαγκαδά κ. Μοσχίδης Αθανάσιος και ο Πολιτευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

Η έκθεση θα παραμείνει στην πόλη του Λαγκαδά και στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου έως και τις 6 Απριλίου 2013, ενώ θα ακολουθήσει η φιλοξενία της στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγκλιβερίου, της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων.

Πηγή: tromaktiko