31 Μάρτιος 2013, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:49

Ο χορός κρατάει ζωντανή την Ποντιακή παράδοση!

  • Ο χορός κρατάει ζωντανή την Ποντιακή παράδοση!

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς Οι Αργοναύτες διοργάνωσε τον ετήσιο χορό της με απόλυτη επιτυχία. Στην διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν χοροί του Πόντου από πέντε χορευτικά τμήματα του συλλόγου τα οποία συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην διατήρηση της Ποντιακής παράδοσης. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων ν.Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» το Σάββατο στις 23 Μαρτίου 2013 στο κέντρο «Αρένα» του Κιλκίς.
Η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Καραμπίδου απήθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της ετήσιας αυτής διοργάνωσης που αποτελεί θεσμό σαραντατριών ετών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Μιχάλης Σουλαμίδης, εκπρόσωπος της επιτροπής, η οποία συντονίζει όλα τα ποντιακά σωματεία του ν.Κιλκίς και είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση σε ετήσια βάση, με την ενεργό συμμετοχή όλων των σωματείων του νομού, τρεις εκδηλώσεις: Τα «Παρχάρια», την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, η οποία είναι και η σημαντικότερη, καθώς και το συναπάντημα των ποντιακών συλλόγων του νομού Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια του χορού παρουσιάστηκαν χοροί του Πόντου από πέντε χορευτικά τμήματα του συλλόγου, τα οποία συμβάλλουν στο να διατηρούνται «ζωντανές» οι χορευτικές παραδόσεις, ένα από τα σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής φυσιογνωμίας μας.

Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το χορό ήταν οι εξής:

Γιώργος Ιωαννίδης (τραγούδι)
Λάζος Ιωαννίδης (λύρα)
Βασίλης Φωλίνας (αγγείο)
Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο)
Στάθης Πορφυρίδης (λύρα – τραγούδι)
Νίκος Χατζηδαυιτίδης (νταούλι)
και οι μουσικοί του Συλλόγου:
Θεόφιλος Αγγελίδης (λύρα)
Μπάμπης Κιτσωνίδης & Χρήστος Σαββίδης (νταούλι)

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στήριξε για ακόμη μια φορά την προσπάθεια του συλλόγου να διατηρήσει το θεσμό του ετήσιου χορού και την άσβεστη φλόγα της ποντιακής παράδοσης και «κουλτούρας».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Ένωση Ποντίων Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Δείτε τα στοιχεία της Ένωσης

Gallery