31 Μάρτιος 2013, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:52

Βικτόρια Χίσλοπ: Είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας

  • Βικτόρια Χίσλοπ: Είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βικτόρια Χίσλοπ εμπνέεται από την Ελλάδα σε καιρό κρίσης. Αυτή τη φορά όμως το νέο της εγχείρημα που θα κάνει για ακόμα μια φορά την Ελλάδα γνωστή ως τα πέρατα του κόσμου είναι μια σειρά από διηγήματα ενταγμένα στη συλλογή με τον τίτλο «Ο τελευταίος χορός».

Με αφορμή τη νέα της δουλειά, η συγγραφέας μιλάει στο Πρώτο Θέμα για την Ελλάδα, η οποία όπως λέει έχει περάσει πολλά.

«Ο 20ός αιώνας ήταν μια σειρά από μεγάλες κρίσεις για την Ελλάδα. Ανταλλαγή πληθυσμών, Κατοχή, Εμφύλιος, δικτατορία και άλλες τόσες που δεν έχουν τέλος.

Ούτε καν διανοούμαι να συγκρίνω όσα έχει περάσει η Ελλάδα με την πατρίδα, τη Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια, υπάρχουν εξηγήσεις για όλη αυτή τη συνεχή αναταραχή που μαστίζει τη χώρα καθώς η Ελλάδα σπανίως τελεί σε κατάσταση ειρηνικής νηνεμίας. Πάντα κάποιος “σεισμός” θα την κλονίσει. Κι αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρό να είσαι Έλληνας».

Η συγγραφέας εκφράζει την ελπίδα κάποιοι να πήραν το μάθημά τους από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα ώστε να σκεφτούν τι πρόκειται να ακολουθήσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τονίζει ότι θα πρέπει να αλλάξει η αίσθηση της ευρύτερης παρανόησης και αυταπάτης που υπάρχει στον χώρο της πολιτικής.