30 Μάρτιος 2013, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:52

Η Goldman Sachs επιτίθεται στην Γερμανία

  • Η Goldman Sachs επιτίθεται στην Γερμανία

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Jim O’Neil,  επιτέθηκε στην πολιτική που ασκεί η Γερμανία και η ευρωζώνη.

Τόνισε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η μικρή Κύπρος αλλά η πολύ μεγαλύτερη Ιταλία. Διαβάστε τι είπε για την παραμονή στο Ευρώ της Κύπρου και της Ελλάδας:

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα έφευγε από το ευρώ, ούτε καν η μικρή Κύπρος. Πώς θα πιστέψουν τότε οι επενδυτές ότι θα μείνουν στην ευρωζώνη οι υπόλοιπες χώρες; Εκτιμώ ότι, παρά το κόστος, η Κύπρος θα παραμείνει. Αν και κατανοώ τους λόγους για τους οποίους θέλουν να φύγουν. Εάν όμως, έφευγαν, τότε πως ο κόσμος θα πίστευε ότι θα μείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα και – πιο κρίσιμο ακόμη – η Ιταλία;» δήλωσε ο κ. O’ Neil.

«Η πιο σημαντική πλευρά των εξελίξεων είναι ο παράγοντας Γκρίλο στην Ιταλία. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι από αυτούς τους σκληρούς τύπους στο Βορρά δεν σκέφτονται αυτό το ζήτημα. Η Ιταλία είναι η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη. Εάν δεν αρχίσει να αναπτύσσεται σύντομα, τότε αυτοί οι τύποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σοβαρά ερωτήματα για τα πλεονεκτήματα παραμονής στο ευρώ.

Τι κάνει η ΕΕ για να χειριστεί αυτό το θέμα; Η ΕΕ φαίνεται πως παίρνει αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες και ειδικότερα στη Γερμανία»

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Η τράπεζα που κυβερνάει τον κόσμο