30 Μάρτιος 2013, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:52

Όλα τα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

  • Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2013

Από όλα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Συννεφιασμένο το σκηνικό στην Αττική, επιδείνωση την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια της υπόλοιπης χώρας, με καταιγίδες και χιόνια.

Αττική

Σάββατο 30/3.
Αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα κυριαρχήσουν στον Αττικό ουρανό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειο-ανατολικές και νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 45-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 14-23οC, σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά (2-3οC χαμηλότερα στα βόρεια προάστια).

Κυριακή 31/1.
Γενικά συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα στο λεκανοπέδιο, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Συννεφιασμένη και εδραιωμένη Ανοιξιάτικη Κυριακή δηλαδή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 60-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-21 ή και 22οC (1-3οC χαμηλότερα στα βόρεια προάστια).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Το Σάββατο λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια, συνοδεία σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-5Bf στο Αιγαίο και από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 4-8Bf στο Ιόνιο (στα νότια του Ιονίου τα πιο πολλά μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 6-27 ή και 28οC (οι υψηλότερες τιμές στην Κρήτη).

Τέλος την Κυριακή νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια που γρήγορα θα αυξηθούν (επιδείνωση καιρού) και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως των πιο βορειο-δυτικών. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα βροχών στα ηπειρωτικά, με βελτίωση από αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές πλην της κεντρικής Μακεδονίας που φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια εμμονή τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-5Bf στο Αιγαίο και νότιοι νοτιο-δυτικοί στο Ιόνιο με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr