1 Απρίλιος 2013, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2017, 19:45

Παστίτσιο με μανιτάρια

  • Παστίτσιο με μανιτάρια

Το παστίτσιο με μανιτάρια είναι μια συνταγή νηστίσιμη ή για χορτοφάγους, γίνεται όμως τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 800 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • τοματοχυμό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 150 γρ. φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη

Για την μπεσαμέλ

  • 2 φλ. γάλα σόγιας
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αν τα μανιτάρια μας είναι φρέσκα, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για μία ώρα σε σουρωτήρι.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Περνάμε τα μανιτάρια από το μπλέντερ και τα αλέθουμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως χρησιμοποιούμε τον κιμά.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αλεσμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την ντομάτα, τον τοματοχυμό και τα μπαχαρικά.
  4. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν γίνουν ρίχνουμε μέσα 50 γρ. φυτικό τυρί και ανακατεύουμε.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ταψάκι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη και μια χούφτα τυρί και τα ανακατεύουμε.
  6. Από πάνω ρίχνουμε τα μανιτάρια.


Για την μπεσαμέλ

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη, και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.
  2. Όταν πήξει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο φυτικό τυρί. Γίνεται πηχτή ή αραιή προσθέτοντας γάλα ή αλεύρι.
  3. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μανιτάρια και ψήνουμε το παστίτσιο στους 200° για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Καλή σας όρεξη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ