29 Μάρτιος 2013, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Σοκ: Σκότωνε ασθενείς για να αδειάσουν κρεβάτια

  • Σοκ: Σκότωνε ασθενείς για να αδειάσουν κρεβάτια

Γιατρός αναισθησιολόγος, για να αδειάσουν κρεβάτια της εντατικής, κατηγορείται ότι σκότωσε επτά ασθενείς και ερευνώνται άλλοι 300 θάνατοι, στην Βραζιλία.

Η Βιρτζίνια Ελένα Σοάρς ντε Σόουζα, που εργαζόταν στο Ευαγγελικό Νοσοκομείο της πόλης Κουριτίμπα, ενδέχεται να είχε συνεργούς άλλα επτά μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, στις δολοφονίες των ασθενών.

Για την ώρα αυτό που υποστηρίζουν οι αρχές είναι πως η Σόουζα χορηγούσε στους ασθενείς υπερβολική δόση μυοχαλαρωτικού ή τους μείωνε την παροχή οξυγόνου, προκαλώντας τους ασφυξία.

Παρότι η ίδια υποστηρίζει την αθωότητά της, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις δολοφονίες, ένας νοσηλευτής με τις δηλώσεις του δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Όπως δήλωσε στο Globo Tv: «Νόμιζε πως είναι Θεός. Έκανε ό,τι ήθελε και άλλοι τρεις γιατροί λειτουργούσαν όπως εκείνη», ενώ υποστήριξε ότι έπειτα από λίγα λεπτά απουσίας του ένας ασθενής έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν η Σόουζα στον θάλαμο.

Λέγεται, μάλιστα, πως μπορεί να βρίσκεται και πίσω από τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος απεβίωσε το 2006 από καρκίνο του εντέρου. Οι υποψίες άρχισαν όταν στην βάρδια της, αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη βάρδια της.