29 Μάρτιος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ημιμαραθώνιο

  • Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ημιμαραθώνιο

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διεξάγει τον 2ο Ημιμαραθωνίο Αθήνας (πρώην "Ακρόπολις") στις 31 Μαρτίου 2013 και η τροχαία προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η διοργάνωση αποτελεί την ιδανική ευκαιρία των δρομέων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τον πλέον κατάλληλο τρόπος ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων της πόλης.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία ενός γεγονότος στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 09.00 το πρωί και ο τερματισμός στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου. Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα διεξαχθούν χρονομετρημένοι Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ, αλλά και Αγώνας για ΑΜΕΑ
και αθλητές Special Olympics.

Η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις 08.00΄ έως τις 12.30΄, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους και πλατείες, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επεκταθεί από ώρες 06.30΄ έως 14.00΄.
Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως τη Λ. Συγγρού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Ομονοίας.
Πλατεία Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων, στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων, στο τμήμα από τη Λ. Αλεξάνδρας έως την οδό Αγ. Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα περιοριστεί κατά τις ώρες 08.45΄ έως 10.30΄.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Βούρβαχη έως τη Λ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθ. Διάκου , σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ηρ. Αττικού , σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Κολωνού έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθηνάς, στο τμήμα της από την οδό Σοφοκλέους έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την Λ. Βασ. Σοφίας.
Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μονή Πετράκη, στο τμήμα της από την οδό Υψηλάντου έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.
Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Κυριακού έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.
Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της από την οδό Τιμολέοντος έως την οδό Αρδηττού, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αθ. Διάκου .
Αρδηττού, στο τμήμα της από τη Λ. Βουλιαγμένης έως τη Λ. Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο .
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο .
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Β. Αλεξάνδρου έως την οδό Φειδιππίδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο .
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει από ώρες 08.15΄ έως 13.00΄.
 Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της από την οδό Πανόρμου έως την οδό Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ . Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη και Δημητσάνας.
Λ . Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Φραντζή έως την Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Κατά μήκος της Ημιμαραθώνιας διαδρομής δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

    Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.
    Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.
    Λ. Αλεξάνδρας – Δημητσάνας.
    Πατησίων – Κοδρικτώνος.
    Πατησίων – Χαλκοκονδύλη.
    Πατησίων – Στουρνάρα.
    Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).
    Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Κων/νου.
    Λ. Βασ. Σοφίας – Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).
    Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.
    Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ).
    Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).
    Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.
    Λ. Βασ. Κων/νου – Β. Αλεξάνδρου
    Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Γεωργίου.