29 Μάρτιος 2013, 07:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Συννεφιασμένη Άνοιξη με υψηλές θερμοκρασίες

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συννεφιασμένη Άνοιξη για το τριήμερο στην Ελλάδα, με την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Αττική

Παρασκευή 29/3.
Γενικά λίγες νεφώσεις (πιθανόν ν αυξηθούν πρόσκαιρα) και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια σήμερα στο λεκανοπέδιο.

Οι άνεμοι με εναλλαγές, θα πνέουν από νότιες (Ν/ΝΑ) και βόρειες (ΒΑ) διευθύνσεις 2-3Bf (υγρασία 60-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 13-20 ή και 21οC (στα βόρεια προάστια θα είναι 1-3οC χαμηλότερα).

Σάββατο 30/3.
Αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα κυριαρχήσουν στον Αττικό ουρανό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειο-ανατολικές και νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 45-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 14-23οC, σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά (2-3οC χαμηλότερα στα βόρεια προάστια).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η θερμοκρασία μπορεί να κυμαίνεται στη χώρα μας, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όμως από πλευράς νερού, είμαστε στο δεύτερο καλύτερο σημείο όλων των εποχών και οι ταμιευτήρες τείνουν να ξεχειλήσουν. Οι πολλές βροχοπτώσεις και τα πολλά χιόνια στα βουνά, διαμορφώνουν μια πολύ καλή εικόνα στο θέμα της επάρκειας νερού, σε τόσο βαθμό που ακόμη και να μην βρέξει καθόλου τα επόμενα 3-5 χρόνια, δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα!!!

Υπόλοιπη ελλάδα

Σήμερα Παρασκευή νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βορειο-δυτικά (Ηπειρος, Δ.μακεδονία), καθώς επίσης τη Μακεδονία και τη Θράκη (ψιχάλες ή ασθενείς βροχές), συνοδεία αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Στα υπόλοιπα τμήματα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αλλά και διαστήματα με ήλιο, με περιορισμένη την ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν 3-4Bf ανατολικοί βορειο-ανατολικοί στο Αιγαίο και 4-7Bf ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 5-24οC.

Το Σάββατο λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια, συνοδεία σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-5Bf στο Αιγαίο και από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 4-8Bf στο Ιόνιο (στα νότια του Ιονίου τα πιο πολλά μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 6-27 ή και 28οC (οι υψηλότερες τιμές στην Κρήτη).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr