28 Μάρτιος 2013, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Συνελήφθη ο Ντέμης Νικολαΐδης

  • Διέρρηξαν τα σπίτια του Ντέμη Νικολαΐδη και δύο παικτών του Ολυμπιακού

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία όπου και συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παρουσιάστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης με δική του πρωτοβουλία για να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει στην κατοχή του και αφορούν το χρονικό διάστημα της προεδρίας του.

Εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί για τους πρόεδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και μετά. Τα εντάλματα αφορούσαν τους κ. Ντέμη Νικολαΐδη, τον κ. Νίκο Θανόπουλο και τον κ. Σταύρο Αδαμίδη, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά σε χρέη της Ένωσης προς το Δημόσιο.

Πριν από λίγες ημέρες ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος κρατήθηκε από τις Αρχές μια ημέρα για τις οφειλές της εταιρείας στο δημόσιο. Τότε είχε αναφέρει ότι όλοι οι τελευταίοι πρόεδροι της ΑΕΚ θα κληθούν να... λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης πολλές φορές έχει δηλώσει πρόθυμος να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΑΕΚ με εκείνον στον προεδρικό θώκο και έτσι σήμερα παρουσιάστηκε με ξεκάθαρη πρόθεση να το αποδείξει αλλά και να βάλει τέλος σε "μαύρα" σενάρια που ενδεχομένως να υπάρχουν γύρω από τη θητεία του στην Ένωση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

"Συνελήφθη  ο 40χρονος, Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ".

Να σημειωθεί ότι μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Ντέμης Νικολαΐδης, αφέθηκε ελεύθερος και τις επόμενες ημέρες θα οριστεί δικάσιμος για πλημελλειμματικές πράξεις κάτι που αναμένεται να συμβεί σε όλους τους πρώην προέδρους της ΠΑΕ.