28 Μάρτιος 2013, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Κατάρ: Ολυμπιακοί Αγώνες, παρελθόν, παρόν και μέλλον

  • Κατάρ: Ολυμπιακοί Αγώνες, παρελθόν, παρόν και μέλλον

Στο Κατάρ διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν»  από το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων.

Η  χώρα μας θα συμμετάσχει με περισσότερα από 573 εκθέματα από τα μουσεία της Ολυμπίας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο.
Περισσότερα από 100 εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές της τελευταίας δεκαετίας, φωτίζοντας το σημαντικό σύγχρονο ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στην Ολυμπία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, στη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων του Κατάρ, υπογράμμισε ότι «μ' αυτήν την πολύ σπουδαία έκθεση ρίχνουμε μια γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ που έχει ως θεμέλιά της τον ελληνικό πολιτισμό και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Και επισήμανε ότι η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την ιστορία της Ολυμπίας, αλλά και να προβάλει τα διαχρονικά μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτά της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και της συναδέλφωσης.