28 Μάρτιος 2013, 07:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Πανελλαδικά συλλαλητήρια για το σχέδιο Αθηνά

  • Πανελλαδικά συλλαλητήρια για το σχέδιο Αθηνά

Πανελλαδικά συλλαλητήρια οργανώνουν σήμερα φοιτητές από τα ΤΕΙ όλης της  Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στην Ομόνοια. Συμμετέχουν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση στις 11:00 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν σπουδαστές και φοιτητές από τις Σέρρες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.

Στην Ξάνθη, στη γενική τους συνέλευση οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν κινητοποίηση το πρωί, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά και ζητώντας δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.