27 Μάρτιος 2013, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 13:15

Ποντιακό πιλάφι Σινώπης νηστίσιμο

  • Ποντιακό πιλάφι Σινώπης νηστίσιμο

Το pontos-news.gr σας προτείνει το ποντιακό πιλάφι Σινώπης σε μια νηστίσιμη παραλλαγή.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
  • 2½ ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • ½ φλ. καλαμπόκι
  • ½ φλ. αρακά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • ½ κ.γ. ατζίκα*

*Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές με καρυκεύματα, που μπορείτε να βρείτε σε λαϊκές αγορές που υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
  2. Σε ½ φλιτζανάκι νερό ρίχνουμε τον κρόκο και τον αφήνουμε 30΄.
  3. Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε και τον κρόκο.
  4. Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.