27 Μάρτιος 2013, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2018, 16:16

Ποια είναι η αλήθεια για το δάνειο του Βατοπεδίου από τη Λαϊκή

  • Ποια είναι η αλήθεια για το δάνειο του Βατοπεδίου από τη Λαϊκή

Ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής Μονής, Άθως Κοιρανίδης, δίνει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις του Μάριου Χατζηγιαννάκη, μέλους του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε δάνειο 175 εκατ. ευρώ στη Μονή Βατοπεδίου.

Ο κ. Χατζηγιαννάκη, μίλησε για τα οικονομικά λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής, ανάμεσα σ' αυτά και το δάνειο των 175 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Μονή Βατοπεδίου,

Σύμφωνα με το elita.com.cy, ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής Μονής, Άθως Κοιρανίδης. διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πληροφορία και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

«Πρόκειται για αναλήθειες, παραπληροφόρηση. Όντως δόθηκε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα στη Μονή Βατοπεδίου πριν πολλά χρόνια, τότε που έγινε το "σκάνδαλο Βατοπεδίου" -το ακριβές ποσό δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια-, το οποίο είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής.

Διερωτώμαι γιατί γίνεται αναφορά στο εν λόγω δάνειο τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή, ίσως γιατί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ίδιοι και να μεταφέρουν αλλού τη φωτιά. Ο συγκεκριμένος κύριος, δεν ανέφερε ότι τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».