27 Μάρτιος 2013, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός στις μυστικές υπηρεσίες

  • ΗΠΑ: Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός στις μυστικές υπηρεσίες

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ διορίζεται γυναίκα αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών.

Η Τζούλια Παρσονς είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής, στην ιστορία της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία διόρισε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

Έχει συμπληρώσει 30 έτη προϋπηρεσίας στο σώμα, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε ως επιτελάρχης της υπηρεσίας. Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου και της οικογένειάς του, αλλά επίσης ερευνά υποθέσεις παραχάραξης νομισμάτων και απάτης.

Ο διορισμός μίας γυναίκας στην κεφαλή της Μυστικής Υπηρεσίας αναμένεται να συμβολίζει την αλλαγή φρουράς αλλά και νοοτροπίας στο σώμα, η φήμη του οποίου αμαυρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι δώδεκα πράκτορες διασκέδαζαν με ιερόδουλες στην Καρταχένα της Κολομβίας, εν αναμονή της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη λατινοαμερικανική χώρα.

«Κατά τη διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας της στην Μυστική Υπηρεσία, η Τζούλια έχει αδιάλειπτα και καθημερινά επιδείξει το πνεύμα και την αφοσίωση [που διέπει] τους άνδρες και τις γυναίκες της Μυστικής Υπηρεσίας στις μέρες μας», δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό της κ. Πάρσονς.

Σε αντίθεση με τον διορισμό υπουργών, ο διορισμός της κ. Πάρσονς δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από τη Γερουσία.