27 Μάρτιος 2013, 06:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:53

Έγγραφα βόμβα για τη λίστα Λαγκάρντ

  • Έγγραφα βόμβα για τη λίστα Λαγκάρντ

E-mails βόμβα, του Γιάννη Διώτη, καίνε Παπανδρεόυ, Παπακωνσταντίνου και διοικητή της ΕΥΠ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Έγγραφα-φωτιά κατέθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, τα οποία καταδεικνύουν ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, γνώριζαν για την ύπαρξη του επίμαχου στικ που περιείχε τη λίστα.

Τα έγγραφα εμφανίζουν ηλεκτρονική συνομιλία μεταξύ των κ.κ. Διώτη και Παπακωνσταντίνου και αναγράφουν ως ημερομηνία αποστολής- παραλαβής την 7η Ιουλίου του 2011, μία ημέρα, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Διώτη, πριν γίνει η αντιγραφή του επίμαχου USB.

Στις εν λόγω συνομιλίες, ο κ. Διώτης φαίνεται να ενημερώνει τον κ. Παπακωνσταντίνου για την εξέλιξη των ερευνών, ότι έχει λάβει το στικάκι και ότι ήδη έχουν γίνει «συζητήσεις με τον Κώστα (σ.σ.Μπίκα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία».

Στο e-mail που εστάλη στις 15.12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Διώτης σημειώνει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας, τον ενημέρωσε ότι είχε μιλήσει και με τον πρωθυπουργό (σ.σ. Γιώργο Παπανδρέου) για την υπόθεση.

Σε απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία».


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκας στην κατάθεσή του στις 30 Ιανουαρίου είχε ισχυρισθεί ότι αρχικά για τη λίστα Λαγκάρντ ενημερώθηκε από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Παράταση για το πόρισμα

Παράταση έως και τις 15 Απριλίου δόθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για να συντάξει το πόρισμα που αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: zougla.gr

Δείτε τα επίμαχα e-mails...

Gallery