26 Μάρτιος 2013, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:54

Βασιλειάδης: Πάμε για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ

  • Βασιλειάδης: Πάμε για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ

Συνέντευξη - αφιέρωμα στον Κώστα Βασιλειάδη φιλοξένησε η επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013.

Ο διεθνής σούτινγκ γκαρντ αναμένεται να είναι ένα βασικό γρανάζι στην εθνική του Αντρέα Τρινκιέρι και όπως δήλωσε ο άσος της Μπιλμπάο ανυπομονεί για την πρώτη μάζωξη.

"Με πήρε τηλέφωνο μία φορά και μιλήσαμε για κάποια πράγματα. Ήταν πολύ ευχάριστος, μπορώ να πω", ανέφερε για τον Ιταλό ομοσπονδιακό ο Βασιλειάδης, προσθέτοντας επί προσωπικού: "Νιώθω καλά και αν όλα κυλήσουν ομαλά, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Έχω κάνει μια μακρά προσπάθεια να βρεθώ στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαι σε θέση να προσφέρω και εγώ στην εθνική. Μπροστά από εμένα βρίσκονται σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Σπανούλης και ο Ζήσης, από τους οποίους παίρνω πράγματα και με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος".

Ο Έλληνας σκόρερ υποστήριξε ότι ο όμιλος με Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Φινλανδία και Σουηδία είναι ο πλέον δύσκολος, αν όλες οι ομάδες είναι πλήρεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι "θεού θέλοντος και χωρίς τραυματισμούς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν είμαστε όλοι μαζί και δουλέψουμε σκληρά για να αφομιώσουμε τη φιλοσοφία του νέου προπονητή, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Όλα αυτά τα χρόνια, η εθνική έχει δείξει ότι στοχεύει στα μετάλλια και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα μειώσω τις προσδοκίες. Θα το βάλω στο μυαλό μου γιατί η εθνική έχει πολύ ταλέντο και ο κόσμος περιμένει κάτι πολύ καλό από εμάς".

Κλείνοντας ο Κώστας Βασιλειάδης τόνισε ότι "η εθνική είναι κάτι διαφορετικό από το σύλλογο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα να βρίσκεται στην ομάδα. Ανυπομονούμε να παίξουμε μπάσκετ με φίλους και το διασκεδάζουμε όσο είμαστε μαζί Διακοπές; Αυτό είναι κάτι που σκέφτεσαι μετά τα τριάντα κάτι".