26 Μάρτιος 2013, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:54

Αγγλία: Γυναίκα της χρονιάς ελληνίδα επιστήμονας

  • Αγγλία: Γυναίκα της χρονιάς ελληνίδα επιστήμονας

Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε γυναίκα της χρονιάς και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο στα "2013 FDM Everywoman In Technology Awards".
 
Στο Λονδίνο έγινε η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου η οποία ανακηρύχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» για το ερευνητικό της έργο στα «2013 FDM Everywoman In Technology Awards».

Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και που ο κάθε οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.  

Η Αντωνιάδου θεωρείται μια από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, ένα τομέα που έχει πλέον φτάσει σε πολύ σημαντικά επιτεύγματα, επιτρέποντας τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές. Είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα ενώ το ενδιαφέρον της για τις συγκεκριμένες μελέτες την έχουν οδηγήσει στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα .