26 Μάρτιος 2013, 07:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:54

Συννεφιά και ανοιξιάτικες βροχές σε Ελλάδα και Πόντο

  • Συννεφιά και ανοιξιάτικες βροχές σε Ελλάδα και Πόντο

Συννεφιά κι ανοιξιάτικες βροχές για σήμερα κι αύριο σε Ελλάδα και Πόντο. Το σκηνικό του καιρού χαρακτηρίζεται αδιάφορο από τους μετεωρολόγους.

Αττική
Τρίτη 26/3.
Λίγες νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ψιχάλες τοπικά, ανευ ιδιαίτερης σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 60-80%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών, θα κυμανθεί από 12-18 ή και 19οC (στα βόρεια προάστια 10-17οC).

Τετάρτη 27/3.
Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια σήμερα στο λεκανοπέδιο. Προς το απόγευμα θα ξανα...συντονιστούν οι νεφώσεις και θα πυκνώσουν πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 55-85%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών, θα κυμανθεί από 13-20οC (στα βόρεια προάστια 11-19οC).

Υπόλοιπη Ελλάδα
Σήμερα Τρίτη γενικά άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες, σταδιακά στα δυτικά (μέσα και η νδ Πελοπόννησος), κεντρικά και βόρεια (μέσα και η Θράκη), καθώς και στα νησιά του κεντρικού και αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ψηλά ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε προς τις απογευματινές ώρες και μετά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 4-7Bf στο Αιγαίο και από δυτικές νοτιο-δυτικές 5-7Bf στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 4-22οC.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ηπειρο και σταδιακά στα βόρεια (και νησιά βορείου Αιγαίου), νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες. τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ χρονιά και θα εξασθενήσουν μετά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη (Ιόνιο και Αιγαίο) θα πνέουν δυτικοί νοτιο-δυτικού 3-5Bf, εώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 2-24οC.

Καιρός Τραπεζούντας 26-27/3.
Σήμερα Τρίτη νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή με ισχυρούς νοτιάδες, κυρίως τις πρωϊνές ώρες, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 13-22οC.

Την Τετάρτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς κατά βάσει βροχές μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην καρδιά του πόντου θα κυμανθεί από 11-20οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr