26 Μάρτιος 2013, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:07

Γιουβέτσι με λαχανικά

  • Γιουβέτσι με λαχανικά

Μια συνταγή για χορτοφάγους αλλά και για όσους νηστεύουν. Το φαγητό γίνεται πολύχρωμο και πολύ νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα σε κύβους
  • 2 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα ή 100 γρ. κονσέρβα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια (αν είναι φρέσκα), και τα αφήνουμε για μία ώρα σε σουρωτήρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε πυρέξ η άλλο ταψί και ψήνουμε στους 200° μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πάρει το φαγητό μας  χρώμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί.

Καλή σας όρεξη!