23 Μάρτιος 2013, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:54

Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

  • Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Η ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων που θύμιζε κινηματογραφική ταινία, είχε σαν αποτέλεσμα να αποδράσουν έντεκα άτομα μέσα σε βροχή από σφαίρες.

Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι, κατά πάσα πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές, απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από την καταμέτρηση των εγκλείστων.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν άρχισαν να πέφτουν ταυτόχρονα πυροβολισμοί από κρατούμενους στην εσωτερική πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται κυρίως αλβανοί, αλλά και από αυτοκίνητο έξω από τις φυλακές προς το εξωτερικό φυλάκιο.

Οι φρουροί των φυλακών ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς αλλά από τις σφαίρες τραυματίστηκαν δύο φύλακες. Ο ένας βρίσκεται στην εντατική.

Στις φυλακές εισήλθαν σήμερα το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, προκειμένου να ελεχθούν τυχόν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονταν έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.

Σχετικά άρθρα:

Ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων