22 Μάρτιος 2013, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:54

Ο κύβος ερίφθη για την Λαϊκή και την τράπεζα Κύπρου

  • Ο κύβος ερίφθη για την Λαϊκή και την τράπεζα Κύπρου

Ο κύβος ερίφθη κι όπως φαίνεται τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών Κύπρου και η Λαϊκής (CPB), περνάνε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη για να αγοράσει τις δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank (Λαϊκής) στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαδικασία τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αντίθετα υπο κυπριακό έλεγχο θα παραμείνει η Ελληνική Τράπεζα η οποία ωστόσο έχει πολύ περιορισμένη παρουσία στη Ελλάδα.

Άμεσα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής από το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πρόκειται για ένα δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων, που κατέχει συνολικά το 8% των καταθέσεων και το 10% των δανείων στην ελληνική αγορά.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως την εξέλιξη δρομολόγησε η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι επικοινώνησαν νωρίτερα.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει συσκεφθεί αργά χτες το βράδυ για το θέμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθώς και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Τα καταστήματα των δυο, πρώην κυπριακών τραπεζών, θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 26 Μαρτίου.