22 Μάρτιος 2013, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

Ημέρες γιορτής και χαράς στον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας

  • Ημέρες γιορτής και χαράς στον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», παρά τις δυσκολίες της σημερινής εποχής, καταφέρνει και χαρίζει κέφι και χαρά στα μέλη και φίλους, αφήνοντας πίσω τις σκοτούρες της καθημερινότητας και δίνει χρώμα στη μονοτονία της ζωής. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου στο τέλος του άρθρου.

Έτσι λοιπόν τις Απόκριες, μέρες γιορτής και ξεγνοιασιάς, διοργάνωσε "Πάρτι Μασκέ" την Παρασκευή 8 Μάρτη, στην αίθουσα του Συλλόγου, την οποία διαμόρφωσαν και στόλισαν κατάλληλα.

Μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς και ξεφάντωσαν με τους ποντιακούς χορούς, η λύρα και το νταούλι άναψαν φωτιές.

Γεύτηκαν τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου και το γλέντι κράτησε ως αργά. Ήταν μια όμορφη και ζεστή βραδιά με επίλογο "Ευχαριστούμε που μας ομορφαίνετε τη ζωή" από την κ. Βέρα Ορφανίδη, μέλος του Συλλόγου, αλλά αξιζουν και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, ένα από τα χορευτικά τμήματα συμμετείχε στην Εκδήλωση "Άρωμα Παράδοσης" στο κέντρο της Γλυφάδας.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, διοργάνωσε και πάλι Καρναβάλι. Ξεκίνησαν από το Σύλλογο μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη και χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς της μουσικής, διέσχισαν τους δρόμους της πόλης. Πολλά παράθυρα άνοιξαν, πολλά πρόσωπα πρόβαλλαν, χειροκρότησαν και ενθουσιασμένοι φώναζαν "Μπράβο σας παιδιά! Και του Χρόνου! Να’σαστε πάντα καλά!". Έφτασαν στην πλατεία «Κ. Βάρναλη» για την Αποκριάτικη Γιορτή. Μύρισε όλη η γειτονιά από τις ψησταριές που είχαν στηθεί και έτρεξαν όλοι σ’ αυτό το πανηγύρι. Ακολούθησε σοκολατοπόλεμος, πειράγματα και Χορός για όλους.

Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα, συνεπής στο ραντεβού στην εκδήλωση του Δήμου, στα Κούλουμα, στο Πάρκο Μητέρα, το χορευτικό παρουσίασε τους ζωντανούς, λεβέντικους χορούς του Πόντου με τους ξεχωριστούς ρυθμούς και μέλη μοίρασαν νηστίσιμα ποντιακά εδέσματα.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου στο τέλος του άρθρου.

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Gallery