22 Μάρτιος 2013, 08:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στα Χανιά

  • Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας για την αιμοδοσία (βίντεο)

Η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, κλείνει στα Χανιά τον 5ο χρόνο ύπαρξής της, διοργανώνοντας το 6ο κατά σειρά Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι από 36 συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, καθώς και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Επίσης συμμετέχουν συστήματα Προσκόπων, αφού στόχος αποτελεί και οι συνεργασίες με άλλες εθελοντικές ομάδες. Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, θα εκπαιδευτούν και θα σχεδιάσουν  δράσεις που ελπίδα των διοργανωτών είναι να διαρκέσουν για χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 2008 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Σκοπός της είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στην εθελοντική αιμοδοσία. Μαζί με την Ομοσπονδία και τους 102 συλλόγους που ανήκουν σε αυτή, όπως ανήκει κι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης των δράσεων που αφορούν την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Πηγή: flashnews.gr