22 Μάρτιος 2013, 07:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

Πάτμος: Εγκαταλελειμμένοι κάτοικοι και παιδιά χωρίς κανένα γιατρό

  • Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο της Νάουσας

Οι κάτοικοι του νησιού έκαναν πριν λίγες ημέρες λαϊκή συνέλευση ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου και των υπολοίπων νησιών μας που έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

 

Οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν πριν λίγες ημέρες λαϊκή συνέλευση ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, ενώ ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο κάνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια σε ιατρικό δυναμικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

1) απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή χιλιάδων κατοίκων του νησιών.

2) καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού με τουλάχιστον 3 αγροτικούς γιατρούς και 2 παιδιάτρους.

3) δηλώνει ευθαρσώς ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί ντροπή και μεγάλο κίνδυνο εθνικό, αλλά κυρίως κίνδυνο για τους ίδιους τους κατοίκους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΑ εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας για τα παραμεθόρια νησιά που στόχο θα έχει την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας. Είναι η ελάχιστη προσφορά στο μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.