• ΑΡΧΕΙΟ
21 Μάρτιος 2013, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:24

6 Απρ 2013: Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Waiblingen

  • 6 Απρ 2013: Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Waiblingen

Η μουσική παράδοση του Πόντου συνεχίζει να διατηρείται ακμαία ακόμη και σήμερα, παρά την απώλεια της πρώτης γενιάς της ράτσας μας. Δεν νοήται συνάντηση Ποντίων χωρίς να ακουστεί η ποντιακή λύρα που έχει καθιερωθεί όχι μονο στην Ελλάδα, αλλά όπου ζουν Έλληνες Πόντιοι. Ο χορός και το τραγούδι μας συνοδεύουν πάντοτε, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, και μεταλαμπαδεύονται σε μικρούς και μεγάλους. Εμείς οι νέοι, η τέταρτη και πέμπτη γενιά, είμαστε διψασμένοι και περήφανοι για την ιστορία των προγόνων μας. Γνωρίζουμε ότι γλώσσα, μουσική και χορός αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές μορφές έκφρασης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα Beutelsbacher Halle (Im Obenhinaus 5, 71384 Weinstadt-Beutelsbach), θα πραγματοποιηθεί χορός νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων «Οι Αργοναύτες» Waiblingen με τίτλο: "Για να θυμούνταν οι παλαιοί και να μαθάνε οι νέοι"

Το μουσικό, ποντιακό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι: Λευτέρης Ανδρεάδης, Νίκος Κοκκινίδης, Χρήστος Τσενεκίδης, Ισαάκ Τηλικίδης και οι μουσικοί του συλλόγου: Χρήστος Λαμπριανίδης (λύρα), Ηλίας Φωτιάδης (νταούλι), Κώστας Χαλκίδης (νταούλι), Πάυλος Ιντζές (τραγούδι) και Κρίστιαν Γιαλαμάς (αγγείο, γαβάλ).

Κοντά μας θα παρευρεθεί ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα παρουασιάσει ποντιακούς, παραδοσιακούς χορούς και θα απευθύνει έναν πρόλογο, με θέμα «τη διατήρηση και διάδοση της ποντιακής ιστορίας και παράδοσης».

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.