21 Μάρτιος 2013, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Ένας σεμνός καλλιτέχνης

  • Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Ένας σεμνός καλλιτέχνης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, είναι ένας σεμνός και προσγειωμένος καλλιτέχνης, με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο και την τηλεόραση, που προβάλλεται μόνο μέσα από τις δουλειές του.

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής σειράς «Με τα παντελόνια κάτω», η οποία στην προχθεσινή της πρεμιέρα χτύπησε κόκκινο σε τηλεθέαση,

Μίλησε για τον τρόπο που επιλέγει τις δουλειές που κάνει.

«Ανέκαθεν σκεφτόμουν το σενάριο και τους συνεργάτες. Δεν ήμουν πλούσιος. Ζω από τη δουλειά μου και εγώ και η οικογένειά μου ήμασταν πάντοτε εξαρτώμενοι από τις δουλειές μας. Όμως, δεν είμαι και λάτρης των χρημάτων και πιστεύω ότι, αν κάτι είναι καλό, θα το αγαπήσει κι ο κόσμος και θα πετύχει. Τόσα χρόνια έτσι πορεύομαι και μου έχει βγει σε καλό. Δεν πρέπει να βάζει κανείς μπροστά τον εγωισμό του».

Θεωρεί ότι είναι τυχερός που έχει δουλειά.

«Τα χρήματα είναι διαβατήριο, όχι ταυτότητα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί ξέρω πως δυστυχώς αυτήν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μου που δεν έχουν να φάνε και δεν έχουν δουλειά. Χίλιες φορές να ζω σήμερα, ακόμη και σε αυτήν την κρίση, συγκριτικά με μια άλλη περίοδο με πολλή βία και ανελευθερία. Αυτό που συμβαίνει είναι παγκόσμιο».

Πρόσφατα ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε για «σαβούρα». Τι πιστεύει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης;

«Δεν ξέρω τι εννοεί σαβούρα, αν και ξέρω πολύ καλά τον ίδιο. Ίσως εννοεί πως έτσι όπως είχε ξεχειλώσει το πράγμα δόθηκε η ευκαιρία στον καθένα να μπλεχτεί στον καμβά της TV. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παρουσιαστές και σεναριογράφοι. Μπορεί κάποιος να δοκιμαστεί σε αυτό και να προσπαθήσει αν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι η τηλεόραση μπήκε σε μια διαδικασία, ελαχιστοποιώντας το κόστος της κάθε παραγωγής, να εκμεταλλευτεί την ανάγκη του καθενός μας να διαφέρει και να προβάλλεται. Αλλά πρέπει να διαφέρει σε κάτι που αγαπά. Δεν κάνουμε όλοι για ηθοποιοί, όπως κι εγώ δεν κάνω για πυρηνικός φυσικός!»

Τέλος αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει η αγάπη στη ζωή του.

«Επειδή έχουν έρθει και πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, θα πω ότι μόνο χωρίς αγάπη δεν θα μπορούσα να ζήσω. Θα το προτιμούσα από το να έχω ένα τεράστιο σπίτι και να μην έχω έναν άνθρωπο να το μοιράζομαι…».

Από το TV Έθνος